På en ö

När jag är på besök i Sverige så är det alltid väldigt mycket ringa, boka in, planera och hinna träffas hela tiden. Så när älsklingen kom över kändes det helt underbart att få åka ut på en liten lugn semester bara vi två.




Vi åkte ut till stockholms skärgård och började med att spendera två nätter i en liten fiskebod. Där vi bodde fanns det ytterligare fyra små fiskebodar, ett utedass, ett fik och en liten affär. Det var allt. Jag som inte är någon friluftsmänniska var lite orolig innan vi kom dit men det visade sig vara mitt livs mest befriande semester. Allt var helt kravlöst. Ingen sevärdighet eller affär som behövdes ses. Ingen film att titta på efter middagen. Inget smink att behöva tvätta bort. Ja inte ens någon dusch. Och det behövdes ju inte heller för vi hade ju ett helt hav.


Jag hade glömt att ta med mig min lilla fickspegel och slogs av hur konstigt det kändes att inte kunna se mig själv i spegeln. Märkligt nog visade det sig två dagar senare att jag var mig väldigt lik.

Innan vi somnade den sista natten sa jag till älsklingen att jag nog aldrig har känt mig så lycklig. Han sa att det nog var vår bästa semester någonsin.

Min gamla katt


Nu är jag tillbaka i Dublin. Semestrar varar ju tyvärr inte för alltid.

En stor del av mig vill alltid packa ner henne i väskan. Och jag får ibland känslan av att hon vill samma sak.

Min gamla katt som spinner så högt att det hörs till övervåningen. Som älskar fötter och skor. Som vill bli buren och som inte längre orkar jaga insekter.

Sommar, sommar, sommar...




Kväll i radhusidyllen











Oj vilken värme. Vi sitter mest i trädgården och myser. Orkar inte annat.



Pappa beundrar sin trädgård...



och mamma löser korsord. Och jag, ja jag läser fortfarande Paulo Coelho. På ena sidan staketet plaskar barnen i plastpoolen och på andra sidan spelas dansband. Från morgon till kväll. Jag trivs i radhusidyllen.

Imorgon


Efter en stressig vecka på jobbet och regn som bara öser ner känns det helt fantastiskt att veta att jag imorgon sitter på ett plan till Sverige! Jag har äntligen semester!

Två nykomlingar


Den här nyckel-katten flyttade nyligen in i vår hall. Den hängde tidigare i mormor och morfars kök. Länge. I alla fall så länge som jag har levt.


Skivstället som har blivit vårt tidningsställ hittat jag nyligen på Dublin Fleamarket. Problemet är bara att jag inte kan bestämma mig för i vilket rum den ska stå. Jag vill ju gärna ha den i varje rum. Samtidigt.

Turkos klänning men ingen karaoke



Jag tycker att det är så svårt att ta bilder på mig själv. Men här är i alla fall min nya turkosa klänning inhandlad från engelska eBay. Smyckena har jag köpt på Dublin Fleemarket och Primark.

Igår kväll avnjöt jag en mycket god middag i en japansk restaurang. Men sen vid midnatt när det var dags att gå ner till karaoke rummet så smet jag. Det sägs att man måste konfrontera sina demoner för att kunna bli dem kvitt. Men det gick bara inte. Nästa gång kanske.

Solnedgång


Det allra bästa med vår lägenhet kan vara utsikten över hustaken när solen går ned. Färgerna och ljuset. Jag får inte nog.

RSS 2.0