Snö






Tänk så härligt det är att vakna till snö. Så här ser det då verkligen inte ut varje dag utanför vårt fönster.

Och alla är lika chockerade i år igen. Om jag någon gång flyttar tillbaka till Sverige kommer jag sakna dramatiken som råder när det snöar. Satsar på att skolorna kommer att vara stängda åtminstone en vecka.

Ny jacka från Beacons closet i New York. Tycker mycket om.

Just nu




Just nu så är jag inne i en sådan där period där allt bara går i ett. Dag efter dag. Jobbet och skolan. Det finns ingen tid över till att reflektera över tillvaron. Jag saknar att reflektera.

Alla mina pengar går till Starbucks kaffe (det är beroendeframkallande) och till kiropraktorn eftersom min rygg inte tycker att det är en bra idé att sitta still från tidig morgon till sen kväll.

Jag äter pepparkakor från IKEA och det sägs att det snart är jul. Och till slut så har jag gett vika inför att anordna ett stort bröllop. Jag skriver listor och planerar. Jag är förvånade själv över hur roligt jag tycker att det är. Hoppas bara att ingen panik kommer att inträffa. Jag vill ju så hemska väldigt ogärna bli till en stressad brud. Usch och fy. Det är det sista jag vill.

Hösten som försvann så fort














Hösten försvann alldeles för fort igen. Jag förstår inte att den inte kan stanna lite längre. Jag älskar ju den där varma eftermiddagssolen och de klara färgerna.

Nu har blåsten och regnet tagit alla löven. De ligger där på trottoaren som en hal och klibbig massa. Och så jag i den äckliga gamla oranga hissen igen.

Jag vill också tillägga att jag och mina svarta stövlar har varit oskiljagtiga sen vi möttes i Brooklyn för några veckor sedan. Det är ett väldans jobb varje morgon att få på den högra stöveln, men det är det värt.

Underbara New York






Och tillslut så älskade jag såklart New York. Och då inte bara för att jag kom hem med en ring på mitt finger. Det här stället i Brooklyn hamnade vi på bara så där av en slump. Vi firade vår förlovning här med en helt underbar amerikansk brunch.

Jag blev himla facinerad av alla dessa små och stora helt fantastiska restauranger, fik och affärer i New York. God bless America. Cant wait to go back.

Dag 3 i New York





Den tredje dagen så sken solen i New York. Vi åt frukost på det här mysiga stället och jag stortrivdes med livet.



Vi hade bestämt träff i Brooklyn med älsklingens kompis, och eftersom det var så fint väder så bestämde vi oss för att promenera dit.





Halvvägs över Brooklyn Bridge, när jag minst anade det, så hade jag plötsligt en ring på mitt finger och folk runt omkring oss applåderade. Och ja, när vi befann oss i Brooklyn så var det bestämt att vi ska gifta oss.

Dag 2 i New York



Dag två så övergav vi södra Manhattan med sina mysiga red brick buildings och begav oss mot den innersta kärnan. Men tyvärr var jag och New York inte riktigt överens. Jag tyckte det var jobbigt med all trafik och kände mig mer vilsen än imponerad av Times Square. Men den största besvikelsen var nog att jag inte alls kände mig som Carrie när jag vandrade längs med 5th Avenue.

Jag förstod inte. Alla hade ju sagt att jag fullkomligt skulle älska New York. Och nu i efterhand så tror jag att det var där problemet låg den här dagen. Det är nog som med filmer. De bästa är alltid de man har minst förväntningar inför.

RSS 2.0