Precis innan solen gick ned


I lördagskväll hoppade jag in i bilen och åkte till en närliggande park.


Solen lyste varmt mellan träden och luften var stilla. Det kändes som att både jag och parken var lyckliga och nöjda efter en varm och solig dag.


Sen åkte jag hem och stekte pannkakor till mig själv. Hissen luktade för ovanlighetens skulle lite mindre bajs.


Solig lördag


Idag behövde man ingen jacka i Dublin. Äntligen. Ibland börjar jag nästan tro att det är omöjligt för värmen att ta sig hit.


Jag promenerade ner till vattnet. Tidvattnet var lågt men det var fint ändå.


Det här var tidigare en badplats. Men det var då det.

Älsklingen är på jobbet. Han har gått to TV house som pappa säger på sin svengelska. Han är löjligt stolt över att få betalt för att se på den viktiga matchen. För mig skulle det definitivt krävas betalning för att behöva titta.


Här är jag i min oranga hiss. Den luktar bajs. På riktigt. Sen är jag tyvärr tvungen att återgå till mina money market hedges. Tentorna närmar sig.

Det blev i alla fall en klänning


Söndag. Stor vattenläcka i hallen. Varmvatten igen tidigast på onsdag. Satana. Vid klockan fyra ger jag upp och går två timmar för tidigt från min lektion. Huvudet snurrar. Jag vill köpa något. En blommig klänning är närmast till hands. Fast egentligen känner jag mig trött på klänningar. Vill bara gå hem och riva sönder mina jeans. Så vill jag se ut. Tillsammans med stora solglasögon. Blåst och hemlängtan. Jag undrar när jag sist gjorde något socialt. Kommer inte ihåg. Jag tänker att det kanske inte är så konstigt att jag har förvandlats till en bitterkärring.

På måndagen så jobbar jag hemifrån. Guds bästa uppfinning näst efter tampongen. Och plötsligt så är jag mycket mer förtjust i min nya klänning.

Växthus i kaos


Vårt hem är lite av ett växthus i kaos just nu. En massa blommor som jag inte har tid att ta hand om. Men jag bara måste ha dem. För annars känns lägenheten död. Jag hade i förväg ansökt om semester idag. För att klara av helgen med lektioner hela lördagen och söndagen. Och tur var väl det för jag har sovit hela dagen. Det är skrämmande att bli så utmattad. Sådär så att man inte kommer ihåg lösenordet på datorn trots att det inte har ändrats på flera månader. Eller hur många teskedar kaffe man tar varje morgon. Nu orkar jag i alla fall blogga. Kanske ska jag orka ta mig ur pyjamasen snart. Äh det är nog igen idé. Det är ju kväll nu.

På ungkarlsgatan

Igår gick jag förbi huset där vi bodde. På ungkarlsgatan. Så passande för oss. Allt känns så länge sedan nu.

Kommer du ihåg ljusslingan som du tejpade fast på väggen i vårt sovrum? Den sträckte sig över hela rummet och lyste i en massa olika färger. På vår lilla CD spelare lyssnade vi på Elton John's Nikita. Stämningen blev till Mallorca charter resa.

Tänk att det är sant att radion spelar Nikita i min hörlurar precis när jag går förbi.

Där jag bor


Mitt område är väldigt fint och polerat på ytan. Men snokar man runt lite, som jag tycker om att göra, så kan man hitta både ogräs och graffiti. Det är ett bra ställe. Det börjar jag äntligen att förstå efter mer än två år. Det är grönt överallt och alla hus har ett namn. Det är trevligt. Jag undrar vad jag skulle döpa mitt hus till.

Vit klänning


Jag har köpt en vit klänning till sommaren. Solen skiner och blommorna har slagit ut men det är fortfarande alldeles för kallt. Igår kväll var en liten bebis här på besök. Jag fick hålla den i mina armar. Jag blev lite tårögd så härligt var det. Älsklingen suckade och sa att han var rädd för att just det skulle hända. Men jag såg ändå att han log lite grann.

En pakistansk dejt


Igår gick vi på en liten dejt. Bara vi två. Utan någon anledning alls.


Vi åt pakistanskt. Inte helt oväntat likt indiskt. Om inte ännu godare.


Älsklingen lärde mig nya funktioner på kameran. Och vi övade svenska fraser.

RSS 2.0