Ikväll


Utanför vårt fönster trängs bilar och ett tiotal män försöker att ta bilder med sina väldigt stora kameror. Under dagen har vår kände granne helt oväntat hittas död. Osmakligt jobb. Som tur är dock papparazzis vanligtvis ett fenom som inte existerar på Irland. Det slår mig att det är valborgsmässoafton. Konstigt. Det var så länge sen jag firade den att jag knappt kan komma ihåg. Jag myser i soffan. Äntligen helg. Jag önskar bara att han inte alltid hade jobbade fram till midnatt på fredagar. Men jag är lycklig ändå för det är forfarande ljust ute. Men hemma hos familjen på andra sidan gatan är lyckan borta.

Ekonomiska beräkningar och damm

Nu har det varit så där mycket igen. Så att jag inte ens hinner med att reflektera över min tillvaro och att drömma mig bort. Jag saknar det. Och jag behöver damma hyllor och putsa speglar. Men när min bekräkning äntligen matchade mina fakturor i fredagskväll så fick jag den där kicken igen. Jag åkte hem från jobbet och kände mig så extremt tillfredsställd. Det finns inget bättre än när siffrorna efter mycket möda tillslut balanaserar varandra. För övrigt så känner jag nästan bara för att klä mig i vitt. Eller kanske något blommigt.

När solen tittar in


Solen lyser in genom alla fönster när jag kommer hem från jobbet. Jag tänker att vår lägenhet är ganska mysig ändå trots att vi inte har städat. Jag vill lägga mig på den varma sägen. Men inte på min sida. Utan på den andra sidan där det luktar rakvatten. Jag glömmer att jag har haft en jobbig dag.

Min vän



Jag står och väntar vid övergångsstället. På den södra sidan av floden där människor alltid trängs.

Jag tänker på dig för det var där vi skiljdes åt. Det var mörkt ute då också. Rädsla och förväntan för vi visste att från och med då så skulle allt bli annorlunda. Du skulle möta nya utmaningar och jag skulle vara utan dig.

Jag tänker på det som då hade gått rätt och på det som hade gått fel. Som tur är så växer alltid de bra minnena sig starkare ju längre tiden går.

Ett halvår senare så sa du att du älskade mig. Och vi som aldrig ens brukade kramas. Då visste jag att allt var bra och att det är jag och du. På gott och ont. För alltid. Och som vanligt.

Cherry Blossom och Solsken

Underbara dag. Inget mera frysa. Jag är så trött på att frysa. Speciellt inomhus.
Jag suger in lukterna och färgerna. Underbara dag.

Lugnet ska bevaras



Jag kämpar för att kunna behålla lugnet inom mig. Lugnet som infann sig när jag fick åka hem över påsken. Men ofta lyckas jag bara i några dagar efter en semster. Sen är jag där igen i stressen. Men den här gången ska jag kämpa hårdare. Ingen stress. Bara lugn.

Det ser så lätt ut för den lilla håriga. Att det ska vara så svårt för mig ibland.

Så kom äntligen påsken


Så kom den tillslut den efterlängtade påsken. Jansons frestelse och köttbullar har aldrig smakat bättre. Fina mostern och kusinen med pojkvän kom på besök. Mormors finporslin åkte fram trots att mamma övervägde att hennes eget finporslin kanske hade passat bättre till de gula servetterna. Det är viktigt med detaljerna.

Hemma





Nu är jag hemma. Och oj så skönt det är att vara här. På sista tiden har allt gått i ett. Kvartalsbokslut på jobbet. Jag hamrade sönder två miniräknare. Här hemma är allt lugnt och tyst. Det är allt jag önskar mig just nu.

RSS 2.0